søndag 26. august 2007

Ngong Hills



Yes, I do like hiking, if you haven´t already noticed... Today´s trip with some of my colleagues from Rosslyn was no exception. Good company, fun driving, perfect weather, fantastic view, excellent food - pancakes cooked on a camping stove (takk til Oddvar og Elin som innførte den tradisjonen!)- no reason to complain! We even had a machine gun guard to protect us.. It is great to have such beautiful mountains so close, where the air is fresh as in Norwegian mountains, and the altitude close to 2500 meters above sea level. Only 20 km from where I live, and you can see all of Nairobi on one side of the hills, and far into Rift Valley on the other. They say it is possible to see both Mt Kenya and Mt Kilimanjaro on a clear day. We were happy for the clouds, though, as going uphill was pretty steep. We got warm enough without the sun shining...


Skoleting...


Vi er allerede inne i tredje uke av skoleåret på Rosslyn - halvveis avgårde til første utdeling av 6 weeks report cards. Foreldrene holdes jevnlig oppdatert om karakterer, men det er jo det minste vi kan gjøre, så godt som foreldrene tar seg av Rosslynlærerne! En gang i året spanderer de restaurantmiddag på hele gjengen, og har vi bursdag legger de kort og godsaker i posthyllene våre. Dette skulle foreldre ved skolene i Norge tatt lærdom av! :o) Rosslynforeldrene står også bak ulike arrangementer på skolen, som gårsdagens feiring av skolens 60-års jubileum. Dagen startet med samling i auditoriet - lysbilder av alle lærerne og useriøs informasjon om dem. Etterpå fikk foreldrene utdelt elevenes timeplaner, og dette var løypa som førte dem innom alle klasserom hvor de fikk tilbringe 10 min. med hver lærer. Korte og effektive foreldremøter... Deretter var det lysbildefremvisning av Rosslyn gjennom 60 år etterfulgt av salg av pølser og hamburgere. Om lærerne måtte betale for maten? Selvfølgelig ikke - foreldregruppa hadde sørget for at vi fikk matbilletter på forhånd.










Ellers er jeg godt fornøyd både med elever og timeplan og størrelse på rettebunkene. Underviser i snitt 4 timer hver dag, og har to grupper à tre elever. 8. klasse for seg, og 9. og 10.klasse sammen. Ser lyst på resten av skoleåret!

søndag 5. august 2007

Yrinibba

Turen til Yrinibba kan bare beskrives som en av de heftigste fjellturer jeg har vært med på, og så absolutt en av feriens highlights. Pappa advarte på forhånd om at han ikke tok med seg hvem-som-helst på denne turen, men jeg ble godkjent da jeg på oppvarmingsturen kvelden i forveien gikk opp til Yri-setra på under halvtimen. Denne turen er forresten veldig bratt, men etter å ha vært på nibba var setra-stien bare å regne for flat bakke... For bratt og glatt - det var nibbaturen i korte stikkord (i tillegg til fabelaktig utsikt hele tiden!). Pappa fikk klar beskjed om at det var uaktuelt å snu og gå tilbake samme vei som vi klatret opp. Jeg hadde aldri tatt turen uten å ha med en kjentmann, men der var pappa suveren, ettersom det var han selv som hadde klippet løypa, etter et gammelt saue-far. Dessuten var dette kjente hjortejakt-trakter for ham, så jeg fikk alle detaljer om hvor hjortene hadde gått, hvor pappa og jaktkameratene hadde sittet på lur da dyrene ble skutt, og hvordan det hadde vært å frakte dem ned fra fjellet osv.

Min oppgave på turen var å teste hvor god merkinga var, og pappa sørget for ny spraymaling der det trengtes. Været var så som så - delvis tåke, men heldigvis ikke regn. Det holdt at fjellskoa trakk vann så jeg vasset i søkkvåte det meste av turen. Stien besto nemlig for en stor del av høyt vått buskas og våt lyng og mose. Den våte føret gjorde at turen gikk senere enn den hadde gjort om pappa hadde gått alene... Hele turen tok oss totalt ca 10 timer, selv om det hjalp på farta at vi hadde med akebrett til snøfeltene vi skulle passere på nedturen. I det store og hele en flott tur - anbefales for alle som ikke har høydeskrekk.